Wanneer is het kinderkleding sale 2020-2021?

De kinderkleding sale vindt een aantal keer per jaar plaats. Vooraf is niet bekend wanneer de sale precies start in Nederland. Winkels mogen dat zelf bepalen.
Meestal starten de grote winkelketens wel tegelijk met de sale. Zo kun je alle winkels tegelijk afstruinen opzoek naar leuke kinderkleding. Afgaande op vorige jaren kunnen we wel een voorspelling doen wanneer de kinderkleding sale plaats vindt.  Er vinden 5 grote sale momenten in het jaar plaats:

  1. De zomer kinderkleding sale
  2. De mid-season herfst sale
  3. Black Friday Sale
  4. De wintersale
  5. De midseason lente sale.

1.  Zomer kinder kleding sale

De zomer kinder kleding sale start in juni en loopt door tot en met begin september. De zomerkleding wordt meestal halverwege juni in de uitverkoop gedaan. Gedurende de maand lopen de kortingen steeds meer op. Wacht niet te lang met het kopen van kinderkleding in de sale anders grijp je mis.

Vooraf is geen datum bekend wanneer de zomersale begint. Dit verschilt per merk en winkel. Z8 begon vorig jaar op 15 juni met de zomersale. Je ontving 25% korting op de zomercollectie. Op 10 juli werd 50 % korting gegeven.

2. Mid-Season herfst sale

Na de zomersale volgt de mid-season sale. Deze herfst sale begint eind september en duurt tot aan november.  Tijdens deze sale shop je voordelig najaarscollectie van merken als Z8, Noppies, Vingino, Tommy Hilfiger en andere bekende kinderkleding merken. Ook hierbij geldt dat er is geen vaste datum is voor het begin van de sale. Voordeel van deze najaars- sale is dat veel meer keuze is in de nieuwste collectie en maten! Denk aan kinder winterjassen en schoenen.

3. Black Friday kinder kleding

Sinds een jaar of 4 doen Nederlandse winkels mee aan Black Friday. Black Friday wordt beschouwd als het begin van het seizoen voor kerstaankopen. Winkels stunten deze dag enorm met prijzen om zoveel mogelijk te verkopen. Bij de grote fysieke winkels (denk aan een Walmart) staan (of liggen) mensen al in de vroege uren, rijen dik, voor de deur!
Steeds meer winkels in Nederland doen mee met Black Friday!

Vooral online kun je tijdens deze dag shoppen tegen hoge kortingen op kinder kleding. Zo heeft Vingino vorig jaar een hele leuke Black Friday actie gehad; alle winterjassen met 20 procent korting! Maar ook kledingwinkels als Kleertjes.com of Kixx online waar merken verkocht worden als Tumble and Dry, Z8, Petrol, Cakewalk en Flo doen mee met Black Friday. Dit jaar valt Black Friday op 27 november.

4. De wintersale kinderkleding

De wintersale voor kinderkleding start na de kerst en duurt tot halverwege februari. Deze wintersale is favoriet bij veel ouders omdat de winterkleding vaak nog wel 3 maanden te dragen is en vaak ook nog in de herfst. Daarnaast zijn truien en jassen een stuk kostbaarder

5. Mid-Season lente sale.

Na de wintersale volgt de mid -season lente sale. De mid season lente sale vindt vaak plaats in april en begin mei. Tijdens deze sale shop je voordelig voorjaarscollectie van merken als Retour voor Denim, Tumble ‘Dry, Feetje en andere bekende kinderkleding merken. Ook hierbij geldt dat er is geen vaste datum is voor het begin van de sale. Voordeel van deze lente- sale is dat veel meer keuze is in de nieuwste collectie en maten! Denk aan zomerjassen en sandalen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *